torsdag 1. januar 2009

Vi har fått kattunger!

Hele 6 kattunger ble født den 30 desember 2008!

Kl 13.30 ble Honey veldig urolig og masete, ville ha meg med på soverommet der hun hoppet opp i dobbeltsengen. Da var det bare å lage plass og legge til under henne. Kl 15.30 hadde det fortsatt ikke skjedd noe, og riene var meget dårlige og kom med lange mellomrom. Vi kontaktet dyreklinikken og fikk beskjed om å komme ut. Dyrlege Frøland undersøkte henne, og på bilturen hadde det kommet en liten blære synlig, men kun rier med ca 5 minutts mellomrom og de var svake. Hun fikk en injeksjon for å få igang sterkere rier, og trengte hjelp til å få ut den første kattungen. Den kom med rompa først (seteleie) og bakføttene fremover inn i magen hennes. Den ble født kl 16.45 og veide 96 gram. Så ble vi sendt hjem for å vente på de resterende kattungene.

Hadde bare så vidt kommet oss inn gjennom døren og plassert transportburet med Honey og kattungen hennes på stuegulvet før nestemann kom kl 17.20, en stor kattunge på 104 gram. Kl 17.30, bare 10 minutt etter den andre kom det enda en og Honey hadde 3 småtroll. Dette var en liten jente på bare 77 gram. Honey vasket og avnavlet de, og kl 17.55 kom det enda en, en kattunge på 80 gram!

Honey skjønte nok tankegangen vår da vi kl 19 lurte på å skifte på rent under henne, og hun hoppet ut på gulvet, sprang en runde for så å gripe en kattunge og skynte seg avgårde med den bortover gangen! Hun var på vei for å flytte kattungene sine selv til fødekassen sin på katterommet. Vi hjalp henne å bære de andre etter, og hun lå der og mol med de 4 barna sine. Da trodde vi fødselen var over, og vi kikket på de nydelige små. 4 var da nok for en førstegangsfødende eller hva?

Men der tok vi feil... Kl 20.20 gav hun 3 kjappe trykk og plutselig kom det en kattunge til til syne mellom bena hennes! En kattunge på 104 gram! Hun vasket den ren, og kl 20.35, bare 15 minutt etterpå så skjedde det samme på nytt, det kom en liten en til, en kattunge på 71 gram! Mest trolig en liten gutt.

Honey er en dyktig mor til tross for det er mye arbeid for henne med så mange. Innimellom kommer hun for å hente oss for å ha selskap der hun ligger. Vi har jo hele veien vært redd for å forstyrre for mye og at hun skal bli utrygg for kattungene sine, men vi ser hun liker å ha oss tilstede. Tror hun har blitt litt bortskjemt ved at vi legger til kattungene på puppene også. De minste la vi til i starten, så når Honey har vært oppe å spist litt så henter hun oss for å bli med til fødekassen sin :)
Vi kommer ikke til å ta imot besøkende de første ukene da kattungene og mor trenger fred og ro, ikke besøkende for å klappe, kose og holde... Det er de for små til enda ;) Men bilder skal dere få se, og det kommer det masse av fremover! Her er ett par stykker:



Alle 6 på rekke og rad ved mor sin mage :)


Godt å kose hos mamma


Hvor mange klarer DU å telle? :)

1 kommentar:

Emma sa...

Åhh, vilka underbara små troll!! Härliga bilder på mamma & underverken!
Jag är så stolt över Honey!
Lycka till med de små & jag kommer att följa er med glädje!

Massor av grattiskramar från en
stolt x-matte Emma