tirsdag 5. mai 2009

Utstilling i Lørenskog 2-3 mai 2009!


(N) Happy Pops Amanda


Ja, da har vi hatt 3 kjempekjekke dager i Oslo og Lørenskog. Ankom Oslo med fly fra Gardermoen fredag 1 mai, og bodde på Rica Helsfyr Hotell. Der bodde også endel andre kattefolk, bl.a Solveig, Donnie sin oppdretter. Vi brukte fredagskvelden til å spise på uteresturanten på hotellet og kose med kattene før vi fant senga. Det blir jo veldig tidlige morgener når en skal på katteutstilling!

Lørdags morgen, kl 07.00 møttes vi i resturanten for frokost, og kl 07.30 startet vi fra hotellet med Sol som sjåfør. Allerede i første lyskrysset fikk vi problemer i Oslo sine gater, og vi måtte dermed kjøre til sides for å studere litt kart og skilter. Heldigvis for oss så kom noen svensker som bodde på hotellet vårt kjørende så vi hang oss fast i dems støtfanger hele veien frem til hallen. Takk og pris!

På utstillingen var vi så heldige å få burplassering rett forran dommerbordene. Da hadde vi kort vei å gå, samtidig som vi hadde oversikt over våre dommere hele tiden. Lørdag hadde Amanda Anne Veland som dommer, og Donnie hadde Raymond Sætre. Anne Veland gav Amanda en kjempeflott bedømming, og hun ble også BIV-total! I nominering var hun oppe mot en vakker maine coon fra (N) Lilletun's, og det var han som stakk av med nom'en.

Donnie fikk en super bedømmelse av Raymond, han skrøt han opp i skyene og sa det var hans beste katt iløpet av dagen, og her ble også Donnie BIV-total! I nominering hadde Raymond oppe flere nydelige katter, men det var Donnie som tok Nom!

I panelet var det flere nydelige kattunger. Donnie fikk stemme, men det var hans søster (N) Diadem's Daisy Doll som fikk flest og ble BIS 3-6! Ikke værst å tape for henne nei!

Etter utstillingen lørdag slappet vi av på rommet, dusjet og var nede i resturanten der vi koste oss med god mat og drikke.
Søndag var vi igjen så heldig vi fikk henge oss på svenskene til hallen. Vi skulle da ha Karina Bjuran på Donnie, og Amanda skulle ha Geir Edvarden som dommer. Karina ELSKET Donnie! Han har jo den fordelen at han er en stor-stor katt i en kattunge-kropp. Han ble hos henne Ex1, ikke nok katter til å ta ut BIV, og oppe til Nom stod vi med 3 andre nydelige katter. Det var en norsk skogkatt, en birma og en maine coon. Karina var veldig i tvil til å begynne med, men hun valgte Donnie. Amanda var hos Geir, og han lurte på hvorfor Amanda ikke var i panelet igår. Han syns hun var den beste colorpointen han hadde sett! "Så typete!" osv osv... Han tok henne med til Raymond og Karina og begge elsket henne :) Hun fikk selvsagt Ex1. I nominering møtte vi en nyyyydelig hellig birma kattunge som jeg var så heldig å få bære frem på lørdagen. Kattungen var fra (N) Alvestjernens oppdrett, og kullet ble BIS-kull lørdag og søndag. Jeg fryktet ganske mye den nomineringen ettersom denne birmakattungen bare var helt nydelig, med fantastiske blå øyner som sjarmerer de fleste (iallefall meg)! Og Geir sa når han startet at han skjønte dette var to Sunnmøringer (både jeg og eier av birmaen er fra Ålesund), og han studerte både Amanda og birmaen nøye. Tilslutt valgte han.... AMANDA! Johooo! Gjett om jeg var stolt da!

Siden både Amanda og Donnie er i kattungeklassen 3-6 mnd så var de begge i panelet ilag, og der var også Donnies søster Daisy Doll (som ble BIS lørdag). De andre kattungene var en Maine Coon, 2 Norske skogkatter og en Hellig Birma. Totalt 7 kattunger! Amanda fikk 2 stemmer, Daisy Doll fikk 2 stemmer og de 3 andre stemmene gikk til birmaen (N) Honeyheart's Quicksilver (Sbi a). Gratulerer til Birgitte og Marie Baglo med den nydelige gutten med de fantastiske blå øynene!

Til å ha vært første utstilling til både Amanda og Donnie har det gått overraskende bra. Litt urolige og 1000 bein under Biv-uttak og Nom på lørdag hadde de da (mye tryggere å være klistret inni armskroken til "mor" eller inni buret, men søndagen var de mye mer avslappet i forhold til bæring og lyder i hallen. Amanda sov faktisk når jeg holdt henne oppe til nominering på søndag så jeg måtte "riste" henne litt forsiktig og Aud prøve å leke henne våken *ler*

På flyet sov de, og når vi satt på Gardermoen så satt de på fanget å speidet rundt på alt det spennende som foregikk... Så ragdoll ER en rase som er fantastisk å ta med på tur!


Vårt bur på utstillinga. Aud leker med Amanda og Donnie sitter inni buret å kikker nyskjerrig på!


Ja, vi har lånt Sol sitt bord!


Amanda i panelet søndag. Her beundret av Raymond A. Sætre.



Amanda i panelet, venter på resultater!


Donnie i panelet!


Donnie er en stooor kattunge!

Sol, Donnie sin oppdretter, her med (N) Diadem's Daisy Doll (Rag a 03) som er Donnie sin søster. Hun ble BIS 3-6 lørdag!

Og Sol her med GIP/ GIC (N) Dukkelises Amy (Rag a03) som ble BIS kastrat lørdag og søndag, samt BIS Senior lørdag og søndag!



Og her den NYDELIGE (N) Diadem's Cooper (Rag n03).


Se de øynene! Han er herlig!

2 kommentarer:

Emma sa...

STORT GRATTIS till helgens flotta resultat!!
WoW - Amanda ser fantastiskt fin ut, påminner mycket om mamma Honey.
Mormor Saffran hälsar med nospussar!
Kram
Emma

Sol sa...

Kjempe koselig å lese i bloggen din Silje og flotte bilder. En kjempe koselig helg og en flott start for Amanda og Donnie Darko.Gi go'gutten sn stor kos fra meg Sol