torsdag 17. september 2009

Utstilling Molde og Sula

Vi har jo vært på 2 utstillinger siden sist jeg skrev her i bloggen også. Den første var på Molde, i Skålahallen der Rosekatten arrangerte utstilling.

Lørdag 1 august hadde vi dommer Karl Preiss (AT). Totalt 3 blå colorpointer (Rag a), 2 i klasse 11 og 1 katt i klasse 12. I klasse 11 var det (N) Happy Pops Amanda (vår) og (N) Happy Pops Amadeus Mozart som er bror til Amanda og eies av Thor-Erich. I klasse 12 stilte en liten frøken med navn (N) Darling Dollz Queen Cleopatra. Alle fikk flotte bedømmelser, og Amanda ble BIV-t! I nominering ble vi slått av en nydelig hvit maine coon som også ble BIS.

Amanda til bedømmelse hos Karl Preiss:





Søndag stilte ikke (N) Darling Dollz-katten. Vi hadde Yan Roca-Folch til dommer, og han skravlet under hele bedømmelsen, dog ikke så mye om Amanda vel og merke, men om konkurentene hennes, både dagens og gårsdagens... Vi fikk med andre ord ikke så mange vibber om han likte henne eller ei. Vi var derimot på forhånd klar over en av våre konkurrenter, en svær maine coon hannkatt som ble 10 måneder bare noen dager etter utstillinga. Jeg gjor mitt beste for å få med meg bedømmelsen av han, men desverre så var han oppe akkurat når jeg holdt på med noe klubbarbeid (det var min klubb som arrangerte utstilling), og fikk dermed ikke sett han på bordet. I nominering samlet Yan alle katter han ville ha tilbake til nominering på rekke og rad, og det ble endel katter stående lenge å vente. Det var ikke bare urolige katter, men eiere også mens vi ventet på vår tur. Vi stod nemlig oppe ved dommerbordet alle sammen med kattene våre, og han gikk gjennom alle sammen, både kastrater, fertile, ungdyr og juniorer. Alle var samlet oppe samtidig. Det tok tid, og det var tungt å holde etterhvert for alle sammen med store kat.2 katter!

Her er den store røde maine coon hannkatten vi var oppe mot! Imponerende størrelse på han!



Plutselig svingte Yan seg rundt og plasserte nomineringsblanketter forran føttene på eierene til de nominerte kattene. Jeg kikket bort på Aud som omtrent hoppet av stolen i glede, og måtte kikke ned før det gikk opp for meg at Amanda var nominert!

I panel var vi oppe mot 5 flotte katter, stemmene var veldig spredt, og Amanda fikk 1 stemme, vinnerkatten, den hvite maine coon'n som slo oss i nominering dagen før fikk 2 stemmer. Vel fortjent, den var nydelig!

En hyggelig utstillingshelg på Molde der vi atter en gang bodde på Kviltorp Camping hvor kattene storkoser seg hver gang vi er (det er 4 gangen vi er på utstilling på Molde, og 4 gang vi bor i hytte på Kviltorp). Amanda slapper av på hytta etter en lang utstillingsdag (bilde tatt lørdagskvelden):




Så litt om utstillinga i Sulahallen i Langevågen, regi av Sunnmørskatten! Utstillinga var helga 5 og 6 september, og der var det bare ukjente dommere for oss. Lørdagen 5 september hadde vi fått Berta Nemcova. Det var kun 2 blå colorpointer, (N) Happy Pops Amanda i klasse 11 og (N) Darling Dollz Queen Cleopatra i klasse 12. Hun fikk bra bedømmelse og Ex1. Dommeren var veldig opphengt i føtter på kattene, og tok på de hele tiden, noe andre utstillere også bemerket. I nominering ble vi slått av en nydelig skogkatt.
Søndag 6 september hadde vi en dommer som het Dieter Filler. Vi hadde fulgt med på bedømmelse hos han lørdag, og visste på forhånd han var veldig uberegnelig. Plutselig kunne han rope opp ett nummer på en katt som var langt ut i rekka egentlig (skulle opp til bedømmelse senere), og var litt hånlig ovenfor eierne når de kom med kattene. Under bedømmelsen av Amanda sa han stort sett ingenting, så jeg stod kun på huk og lekte med Amanda. Amanda er en slik katt som blir *pang* beskjeden med en gang hun kommer på dommerbordet. Hun sitter bare å kikker ned i bordplaten uten å kikke opp, litt "unnskyld jeg eksisterer". Så da gjor jeg mitt beste for å få henne i lek, og det klarte jeg for første gang med bakenden på fjørpinnen! Hun strekte seg energisk etter den, og endelig var hun den muntre, utadvente jenta vi ser til daglig! Det var derfor ett slag i magen å lese på bedømmelseseddelen etterpå: "Not in a good mood on my table today" under totalinntrykk!!! Hjelpes... Vel, vi kan vel si det samme om dommeren? ;)

I nominering var vi oppe 3 katter. Utfallet ble samme som lørdag, i tillegg til slått av samme skogkatten som lørdag! Det er altså tredje gangen den har slått oss i nominering, begge dager på denne utstilling, og lørdagen på Mjøskatten sin utstilling i Gjøvik. Får håpe vi slipper unna den heretter *ler*

Alt i alt, en koselig utstilling til tross for en så-om-så bedømmelse, men vi har møtt masse kjentfolk begge dager og koset oss! På fredag før utstillingen hjalp vi til å rigge bur og lage til hallen til utstilling, og vi hjalp også å vaske og rigge ned bur søndagskvelden. Det er jo greit å trå til der en kan når en bor bare 15 minutter med bil unna og har fri og ferie :)
PS: Har desverre ingen bilder fra Sunnmørskatten sin utstilling. Kameraet hadde ferie det også!

Ingen kommentarer: