onsdag 12. mai 2010

Vår nye Danske!

Ja, mye har skjedd siden sist jeg skrev her i bloggen. Tiden bare flyr avsted, og jeg rekker ikke henge med!

I april var vi i Danmark der vi hentet hjem vår nye jente, DK*Seierø's Magnolia. Oppdretter er Dorthe Seierø.



Foto: Dorthe Seierø


Reisen vår nedover er noe av det mest spennende jeg har opplevd, både før, under og etter. Denne askeskyen laget jo litt kluss i planene, og det var jo ikke like lett å planlegge en reise slik som en normalt sett gjør. I tillegg måtte jo frøkna inn i Norge før hun var 3 måneder gammel pga rabies, og da hastet det veldig for oss når vulkanen på Island plutselig begynte å spytte ut aske!
Vi hadde jo opprinnelig bestilt oss flybilletter, men vi bestemte oss for vi kunne ikke ta sjansen. Vi skulle jo igrunn reise nedover mandag 26 april, men bestemte oss for å reise avgårde fredag 23. Noen ekstra dager i København ville jo bare være koselig det! Så vi bestilte oss togbilletter og tur med Danskebåten! Reiste med tog til Oslo S, og deretter Danskebåten til København, og Danskebåten var en ny og morsom opplevelse i seg selv for oss! Aldri tatt Danskebåten tidligere, og vi tenkte mer på shopping, serverdigheter og god mat enn komfort, så vi bodde altså på dekk 2 (helt i bunnen). Når vi kom fra dekk 4 til dekk 3 forsvant all pen flis, nydelige vegg-til-vegg tepper og gullhåndtak, da måtte vi klare oss med slitte, stygge gulvbelegg, rosa dører, og skitne vegg-til-vegg tepper! Jaja, vi skulle jo bare sove der ;)

Ankom København kl 10.00 lørdag 24 april, og tok drosje til hotellet vårt. Vi bodde på Clarion Hotell Collection TwentySeven, ett fint og ganske moderne hotell. Det ligger ca 2 minutters gange fra Rådhusplassen, og når en går ut fra hotellet ser en rett bort på Tivoli.
Etter å ha storkost oss på besøk hos Dorthe og alle hennes katter, vært i København Zoo, på Tivoli, gått opp og ned Strøget x-antall ganger.

Hjemreisen var vi jo også veldig usikker på pga denne asken, men vi hadde med pc så vi fulgte med hver dag. I tillegg hadde vi bestilt lugar på StenaLine fra Frederikshavn til Oslo (Danskebåten fra København til Oslo tar ikke dyr!), så vi skulle være gardert om vulkanen fortsatt hadde utbrudd. Ikke kunne vi reise om Sverige siden vi var for sent ute med å søke Jordbruksverket om tillatelse om transitt med katt gjennom landet, så vi måtte direkte fra Danmark til Norge (hvem kunne vite det skulle komme en askesky fra Island da liksom??).
Heldigvis roet vulkanen seg til vår hjemreise, StenaLine ble avbestilt (og pengene kom da tilbake på konto :)), og vi kunne reise hjem med fly!
På lille Vigra flyplass var det ikke en toller i sikte! Den ENE gangen en faktisk trenger dem! Vi hadde jo søkt om å innføre katt til Norge, og ankomst var da Vigra, men når vi spurte damene i taxfree-butikken kunne de fortelle oss at tollerene hadde fri. Så da ble gode råd dyre, men heldigvis landet vi innenfor kontortid, og vi kontaktet mattilsynet direkte her i Ålesund, og fikk komme dit med katt og alle papirene istede!

Vi har fått en utrolig kosete og deilig jente, er kjempefornøyd med henne! Hun vandret inn med halen rett til værs som hun skulle vært født og oppvokst her :) Hun maler bare en kikker på henne, og fotfølger oss rundt i huset som en liten hund!

Tusen takk til Dorthe for denne herlige jenta :)

Ingen kommentarer: