fredag 1. oktober 2010

Borlänge 25-26 september 2010

Crispen trengte svenske-cert for å kunne stille i Norge igjen, så da tok vi oss en tur til Borlänge på utstilling. En tur som tok oss ca 12 timer en vei i bil, og ca 80 mil. Milevis gjennom de Norske og Svenske skoger. Med på turen var ikke bare Crispen, men vi tok også med Soo og Mango når vi først reiste så langt selv om de ikke har begynt å samle cert enda.

Vi startet på turen tidlig torsdag morgen, og vi var glade vi kjøpte oss GPS som vi brukte på turen. Etter å ha kjørt gjennom mil på mil med skog så begynte en jo etterhvert å lure på om en hadde kjørt feil, og da var jo GPS'n grei å ha! I tillegg var det enkelt og greit å plotte inn adressen til utstillingshallen (det var jo ikke mindre enn 10 rundkjøringer vi skulle gjennom på den knappe 4 minutter kjøreturen dit fra hotellet vårt!).

Fredagen brukte vi til å gå i Borlänge sentrum for å kikke, finne en stor dyrebutikk der vi brukte litt penger, spise god mat og nyte det fine høstværet.

Lørdagsmorgen startet vi tidlig til hallen da arrangørene hadde gitt beskjed på forhånd det ikke var parkeringsplass direkte utenfor hallen. Vi måtte derfor laste av kattene og tingene våre for å deretter kjøre ett lite stykke for å parkere bilen. Heldigvis hadde vi paraply med oss, for regnet høljet ned! Vetrinærkontroll og innsjekk gikk fort unna, og vi skulle finne burene våres. Hallen var en badminton-hall, den var oppdelt i 2 haller, med kun en gang mellom der det var kafeteria. Vi hadde bur i ene hallen, og katter til dommere i begge hallene, noe som betydde at når en skulle til dommeren i andre hallen måtte en gå i kø gjennom kafeterian med kattene... Ikke særlig kjekt, men slik var det altså.

Lørdag var lille Soo hos Kristina Rautiio, Crispen hos Hannah Jensen og Mango hos Marie Westerlund. En hektisk dag med andre ord. Det bruker jo alltid å krasje...
Lille Soo hadde konkurranse i klasse 12, en nydelig liten frøken fra S*Wermdö's. Hun var nesten 6 måneder gammel, og forskjellene blir store i klasse 12 når Soo ble 4 måneder søndagen. Kristina likte veldig godt at Soo var så bra utmasket og utviklet til å være så liten, så hun valgte Soo til sin Ex1! Det var også nok katter til Biv-total, og der valgte hun lille Soo fremfor alle de store voksne kattene :) I nominering var vi oppe mot noen store flotte skogkatter, men Kristina hadde blitt sjarmert sa hun, så hun valgte Soo!
Mango stilte i klasse 11 hos Marie Westerlund, og hun likte henne veldig godt. Mango fikk Ex1 hos henne, og i Biv-total mot 5 andre valgte hun Mango! I nominering var vi oppe mot noen vakre birma og skogkatter, og Marie sa hun hadde tenkt på Mango hele dagen siden bedømmelsen, og bare måtte velge henne!
Crispen stilte hos Hannah Jensen i klasse 8, og vi håpet da på vår IP-tittel. Hannah likte veldig godt Crispen, og hun fikk sitt cert og ble IP. Det var for en gangs skyld nok brune colorpoint kastrater, så der ble det tatt ut biv. Og vi fikk vår første biv-k :)

I panelet fikk alle kattene våre mellom 2-3 stemmer hver, så det var vi godt fornøyd med med tanke på der var 9 kattunger, 9 juniorer og 9 kastrathoer!

Søndag morgen var Crispen og lille Soo hos Maud Olsen Johanssen, og Mango hos Aliosha Romero. Maud likte veldig godt Crispen (sitat på norsk: "hun er utrolig vakker og hun vet det selv, en riktig DIVA!" Crispen fikk cert, ikke nok katter til biv, og når det ble nominering så var vi oppe mot 2 vakre birma. Maud sa: "Jeg hadde allerede bestemt meg for hvilken av denne birmaene jeg skulle velge, men så hadde jeg glemt ragdollen! Og hvordan kunne jeg glemme henne? Se på henne! Hun glinser! Så min nominerte blir ragdollen!" Tjohoo!
Lille Soo sjarmerte seg inn i hjertet til Maud, og hun ville ha henne med seg hjem :) Soo ble Ex1, Biv-total og nominert!
Mango var hos Aliosha som likte henne veldig godt. På bedømmelse-seddelen har han laget ett stort hjerte med en pil igjennom :) Mango ble Ex1, Biv-total og nominert!


Mango NOM (Foto: Synnøve S. Settemsdal)


Lille Soo hos Maud (foto: Synnøve S. Settemsdal)



(Foto: Synnøve S. Settemsdal)


(Foto: Synnøve S. Settemsdal)


(Foto: Synnøve S. Settemsdal)


Og Biv-total ble vi!!
(Foto: Synnøve S. Settemsdal)


"Hmmmm... Kan denne lekes med da kanskje?"
(Foto: Synnøve S. Settemsdal)


Hannah Jensen og dommereleven hennes ser på lille Soo i panelet


Flink assistent holder Soo :)


I panelet gikk det som lørdag, men vi er storfornøyd allikevel! Å komme hjem med 4x Ex1, 4x Biv-total, 1x Biv-k og 6 nom og 1 IP er jaggu ikke verst!


Slik så buret vårt ut etter ent utstillingshelg ♥ Hvor mange katter ser dere?
Jeg kan avsløre det er 3 inni buret ett sted ;)




Hjemturen var lang, veldig lang. Vi startet mandag morgen, og vi møtte faktisk snø på veien også!

Sverige:


Kjører inn i Norge:


Vakkert i Norge selv om det ble veldig mye skog-skog-skog på veien :)




Vi har hatt en flott utstillingshelg, og vi håper det ikke blir for lenge til neste gang vi tar turen over grensa igjen :) Tusen takk til alle vi har møtt på av både gamle og nye for en koselig helg :)

Ingen kommentarer: