søndag 29. november 2009

Oppussing av katterommet!

Som mange andre "galne" kattefolk så har vi ett katterom. Ett rom for å ha kattedo, fôrtønner, alle papirer som angår kattene, burpynt og pokaler stående inne på. På vårt rom har vi i tillegg en gjesteseng (som riktignok kattene bruker, ikke gjestene da de får andre gjesterom), skrivebord med skriver/scanner/kopimaskin og internett, samt klatrestativ forran vinduet.

Vårt katterom blir kun brukt til å oppbevare papirer til kattene (stamtavler, kjøpskontrakter, bedømmelsessedler, vaksinasjonskort, forsikringspapir o.l), og alt som har med oppdrett å gjøre. Alt er laget til i permer som står i egen bokhylle bak døren. På veggene har vi hyller med diverse pokaler fra utstillinger, og på en hylle har vi bokser med kokarder (sløyfer), leker og en egen eske med medisinsk utstyr til katt (eks: reseptfri mageregulerende middel, sårsalve, bandasje, gasbind o.l).

Vi har lenge planlagt å male rommet da den ene veggen var sjøgrønn/turkis, (ja det VAR moderne med en knallfarget vegg en gang i tiden!), og ommøblere så det ble litt bedre plass og samtidig kvitte oss med litt unødvendige ting. Vi ente opp med å ikke kvitte oss med noe da alt vi hadde der var like nødvendig, og vi hadde veldig god orden der til å begynne med, men vi hev ut alt og malte vegger og vinduskarmer.
Bare så det er sagt: Vi lukker og låser aldri døren på katterommet vårt. Kattene har fri tillgang til alle rom i huset selv om vi har ett katterom, men vi syns det er greit å ha ett rom for å sette dokasser, oppbevare mat, papirer, pokaler osv i. Vi er imot å stenge kattene inne på egene rom, kattene er våre kjæreste familiemedlemmer og har derfor tilgang til hele huset. Katterommet er ett rom kattene våre kan trekke seg tilbake til når vi f.eks får mye besøk eller de bare ønsker fred og ro. Men: Døren er aldri lukket!

Amanda orket ikke løfte hodet til fotografen, men hun likte sitt "nye" rom :)










Skrivebordet, der vi har skriver/scanner/kopimaskin oppå, og under har vi satt på en kant slik det er tillaget til fødekasse. Honey hadde sine kattunger her til de var så store de var "overalt!"



Bokser som får orden i rotet, og fôrkasser til mat.



Bak døren står bokhyllen med alle kattene sine papirer




Så kjøpte vi dagen etter jeg tok bildene over, hyller for å ha over skrivebordet da vi hadde enda flere pokaler som vi ønsket skulle ha en plass på katterommet (og det var en ganske tom vegg). Her er resultatet etter nesten 2 timers blodslit for å få de på linje og inntil hverandre! :)



Ingen kommentarer: