søndag 27. desember 2009

Årets siste utstilling: Adelkatten 5-6 desember 2009!

Vel, planer er til for å endres! Allerede i august var vi temmelige lei av utstillinger, men det ble allikevel Sunnmørskatten, Hansakatten (kun lørdag) og nå Adelkatten… Slik er det når så mange gode kattevenner skal stille både her og der! En har jo selvfølgelig lyst å møte de!
Sunnmørskatten var jo bare ett ”steinkast” unna oss så det var jo bare dumt om vi ikke stilte der, Hansakatten sin utstilling er i Bergen og der bor min søster med samboer så en kunne besøke samtidig, og Adelkatten, ja på Adelkatten var det altfor mange raggisvenner som skulle til så vi kunne jo ikke la vær dit heller!

Påmeldte katter var Donnie og Amanda på Adelkatten. Vi hadde bestemt oss for å stille Donnie for første gang siden Mjøskatten i mai, så vi var veldig spent (for å si det mildt!). I mai når vi stilte han var han veldig hormonell, så vi krysset det vi krysset kunne for at pausen på 7 måneder skulle hjelpe.
Vi tok fly nedover til Oslo fredag 4 desember, og ”landet” på Quality Airport Hotell Gardermoen der Solveig og Lise skulle bo. En gladmelding kom når vi var på vei til flyplassen: Karen skulle komme med Ducky og mannen! Da var helgen komplett for oss siden vi visste hvor mye Karen ønsket å være med på denne utstillingen!
Fredagskvelden brukte vi til å spise god mat i restauranten og skravle med de andre i baren når de kom. Det tok sin tid før vi kom oss i seng den kvelden. Dagen etter møttes vi i restauranten der vi spiste frokost (jeg lagde frokostpakke da det er altfor tidlig å spise kl 7 på morgenen!) og kjære Olav kom for å hente oss 7.45 for å kjøre oss til utstillingshallen! Tusen takk Olav!!

Lørdag stilte Amanda hos Aliosha Romero og Donnie hadde fått Geir Edvardsen. Det var første gang vi stilte for Aliosha (han har visst vært ”borte” fra utstillinger en periode, men er nå tilbake), og vi var spente! Det er alltid veldig spennende med nye dommere, og denne dommeren hadde virkelig pugget standaren! Han tok seg god tid under bedømmelsen (kanskje litt for god tid?), var flink med kattene og pratet høyt og tydelig til publikum! Enda kjekkere for oss med ragdoll var at på denne utstillingen var det hele 29 påmeldte ragdolls, så når vi var fremme med en katt var det endelig publikum tilstede! Normalt sett så er det masse folk for å høre og se på Maine Coon og Skogkatter, men med en gang en Ragdoll kommer på bordet så forsvinner de… Nå var ”alt” av ragdollfolk tilstede for å høre og se på katten som var på bordet, og vi har fått sett mange nydelige eksemplarer av rasen i helgen!

Bare se her: Aksel holder Donnie opp til bedømmelse. Forran sitter Aud, Silje (meg) og Silje T. Bak står Karen m/mann og Lise + Lise. Solveig er fotograf.



Vi var så heldige å låne snille Aksel som ”bærer” til Donnie frem til bedømming begge dagene da vi tenkte det kunne være bedre for han (og oss!) om noen andre, mer ”myndige” bærte han. Aksel er jo en kløpper til nettopp dette, og bærer kattene så fint frem! I tillegg var vi jo selv ganske nervøse for å stille Donnie igjen siden han ikke har blitt stilt på lenge, så da var det greit noen andre tok han så han ikke merket at vi var urolige. Men Donnie oppførte seg helt fint. Det eneste han ikke likte med det hele var dommerburene. De var skumle! Det er de gamle dobbeltburene som var satt opp, og de skranglet som bare det. Vi satt Donnie i ett dommerbur for Geir som han var oppe hos på lørdagen skulle bedømme 2 andre brune mitted, en kattunge som eies av Anne-Grethe (N) Soldukkens og en junior fra S*Charming Rags. Det skulle da taes ut Biv-t. Geir valge etter mye om og men: DONNIE!
I nominering valgte Geir en nydelig skogkatt til sin nominerte.

Hos Aliosha så fikk Amanda en kjempeflott bedømmelse, og han sa hun var den flotteste og mest rasetypiske colorpointen han har sett. Hun fikk sitt cert (var alene i klassen og eneste blå colorpoint ragdoll på utstillingen), og han nominerte henne!

Amanda venter på panelet skal starte:

Og blir studert opp og ned av Hanna Jensen i panelet... :)


I panelet lørdagen var det i fertil hunnkatter 2 ragdolls: (N) Happy Pops Amanda fra vårt oppdrett og DE*Davina vom Paradiesquell som er eid av Silje T som har oppdrettet (N) Ragstars i Stavanger. Davina eller Diva som hun kalles er en utrolig vakker brun bicolor som Silje har importert fra Tyskland. Totalt i panelet var det 12 fertile hokatter, Amanda fikk 1 stemme og hvor mange Diva fikk aner jeg ikke (klarte ikke telle), men Diva stakk i alle fall av med seieren og ble BIS! Gratulerer Silje!!!

Silje T med nydelige Diva:



Etter en lang dag var vi slitne, panelet var ikke ferdig før kl 19, og vi dro tilbake til hotellet med kattene. Vi dusjet og slappet av litt på sengene før vi møttes i lobbyen på hotellet. Vi måtte jo selvfølgelig ha mat, og i resturanten satt vi å skravlet alle sammen. Klokken ble vel 01.30 på natten før vi kom oss opp på rommet, og da var det bare å begynne å pakke sammen. Vi skulle jo sjekke ut på morgenkvisten før vi dro til utstillingshallen og det var best å ha alt i orden.

Søndag skulle Amanda opp til Eva Porat, en dommer som er og blir en pels-freak. Vi var derfor meget spente, for på utstilling gjør vi da meget lite… Vi showbader kattene våre torsdag før utstilling, og deretter gjør vi ikke noe annet enn å børste de godt med stålkam fremtil utstilling. Selvfølgelig bruker vi litt antistatisk spray om vi har behov for det, men ikke noe pudder eller ”spray-skyer” er å finne rundt vårt bur. Enkelt og greit!
Amanda fikk en god bedømmelse og Eva hentet en engelsk assistent hos en annen dommer for hun skulle få kjenne på pelsen! ”A super precented ragdollcat on my table” var kommentaren! Gjett om vi var fornøyd da! Men i nominering ble vi slått av en nydelig birma!

Donnie var i dag oppe hos Aliosha Romero som likte han veldig godt. Han husket fra dagen før det var vi som eide Amanda, og skrytte de opp i skyene. Det var igjen muligheter for Biv, men denne gangen var han veldig usikker. Han tok med seg katten til Anne-Grethe bort til en annen dommer for å høre en annens mening, og ble borte vel og lenge. Når han kom tilbake så hadde han bestemt seg. Biv’en gikk til Anne-Grethe sin flotte, nye import Carolus! Gratulerer!
I nominering var vi oppe mot en skogkatt (som jeg er rimelig sikker på er JW?), jeg har sett han som kattunge og vet han har vunnet bra. Aliosha tenkte vel og lenge, men valgte DONNIE!!!

Aksel er så snill å bære frem Donnie for oss:



I pausen satt vi oss sammen i kafeen alle ragdollfolkene der vi drøftet standaren. Vi har jo holdt på med mailer frem og tilbake til Sverige for å prøve å få til en standardendring som skal passe alle, men forslagene har vært mange og vi har vært uenige på mange punkter. Nå forstod vi at vi var igrunn ikke så uenige, det var bare språkproblemer pr mail som var problemet, og vi håper nå å få gjennom ett nytt forslag i NRR på nyåret. Spennende!

I panelet med fertile hannkatter var det 12 katter, og blant dem var det 3 ragdolls på søndag: (N) Diadem’s Donnie Darko som eies av oss og (N) Diadem’s Emilian som eies av Aksel, S*Dandaras, samt (N) Diadem’s Ulysses eid av Solveig og Lise. Utfallet ble: 1 stemme til Donnie, 1 stemme til Ulysses og de resterende til en og samme katt: Dansken til Raymond Sætre!!

I panelet fertile hokatter var det 1 ragdoll: Silje T sin DE*Davina vom Paradiesquell aka Diva, og jaggu ble hun BIS fertil hunnkatt i dag igjen! Gratulerer Silje!

I panelet kastrerte hannkatter var det 1 ragdoll: Karen sin (N) Diadem’s Ducky. 1 stemme?

I panelet kastrerte hokatter var det 1 ragdoll: Olav Ø sin vakre brune bicolor, GIP (N) Ragedy’s Fabled Edda. Om hun fikk stemmer er jeg ikke sikker på.

I panelet junior var det 2 ragdolls: S* Dandaras Naima Sollise of Diadem’s eid av Solveig og Lise, og (N) Bimico’s Alicia eid av Lise Andersen. Stemmer er jeg ikke sikker på her…

I panelet kattunger var det 1 kattunge: S* Krinckelins Tova eid av Jessica og Mads. Om hun fikk stemmer er jeg ikke sikker på…

Når utstillingen var slutt ca kl 19 var vi helt utstlitte etter en lang og koselig dag. Da var det bare å pakke sammen burpynt, få kattene i reisebagene, og laste alt på bilen til Olav. Han var nemlig så snill han kjørte oss til Gardermoen der vi skulle nå flyet vårt kl 21.45. Vi hadde heldigvis god tid, så etter å ha sjekket inn og gått gjennom sikkerhetskontrollen så ble det litt mat på oss menneskene og kos på fanget for kattene. Vel hjemme ble det stor gjennsynsglede med alle de andre kattene som var hjemme. Hele natten sov Donnie i kofferten midt på stuegulvet, og jeg tror han ønsket å reise på tur igjen…
Tusen takk til dere alle for en kjempekoselig helg (ingen nevnt, ingen glemt!). Håper dette er noe vi kan gjenta :)
PS: Flere bilder finnes inne på FB. Ta en titt der!

Ingen kommentarer: