søndag 27. desember 2009

Jul 2009!

Så er det jul igjen!

Det er helt utrolig hvor fort tiden går! For ett år siden gikk vi å ventet på en vuggende Honey skulle nedkomme med sitt første kull, og nå er de snart 1 år gamle allerede. Tiden går altfor fort unna!

I år har vi for første gang (som jeg kan huske) tilbringt julen på Øya. Vi har jo hus på Lepsøy, i Haram kommune. Det ligger ca 1 times kjøring herfra, og ca 15 minutt med ferge (om ferga går direkte vel og merke). Vi dro utover helgen før for å vaske og pynte til jul, og på tirsdag 22 reiste vi av gårde med full bilen med katter, mat, klær til oss, julegaver osv.
Siden mormor og morfar er begravd på gravstedet der på Øya var vi å pyntet graven og tente lys lillejulaften, og etterpå inviterte vi slekt på risgrøt og spekemat som er en tradisjon for oss. Mye stearinlys, fyring i peisen, kortspill og kos med kattene!

På julaften lager vi alltid julefrokost bestående av laks og eggerøre, spekemat, hjemmelaget potetsalat, moltesylte, hjemmelaget eggesalat, kreps og selvfølgelig kakao. Middagen lages ferdig til kl 17 og består av pinnekjøtt, pølser, kålrotstappe, rødkål, grønsaker, og svisker. I år fikk vi en ny ”vri” da vi ikke fikk spist før kl 18 siden sikringene gikk i hele huset (da var det jaggu kjekt med mye stearinlys i hele huset!), og vi brukte en times tid på å lete gjennom vårt 3 etasjes hus etter nye sikringer samt finne ut hvilke sikringer som hadde gått og hvorfor! Litt spenning i julen må jo til!

Kattene elsker å være med på Øya, det er jo 3 fulle etasjer å leke i. Ingenting er så morsomt som å leke gjemsel i det store huset, og hoppe på hverandre bak hjørnene! På kvelden og når de blir trøtt så legger de seg i den store dobbeltsengen på soverommet som står i hovedetasjen vi oppholder oss i, og det er ikke lett for ett menneske å finne plass når det er sengetid…
Her er noen bilder av vår jul på Øya!

Ett bilde av vårt julepyntet bord i skumringen tatt like før julemiddagen! Jeg elsker stearinlys (men en må aldri glemme nyskjerrige katter som skal undersøke, det kan gå gale!)




Amanda har akkurat stått opp og kom for å undersøker pynten på bordet



På Øya er alt tillatt for kattene forutenom å gå på bordet når vi spiser... Donnie undersøker bordet ;)




Også bare vrir han litt på hodet for å studere juletreet før han legger seg til for å sove...



Jeg elsker disse englene i glass!

Og siden jeg er en av de som er super-allergisk mot alle juleblomster så pynter vi med roser istedet!



Desverre blir det jobb på nyttårsaften og nyttårshelgen, men det er hver sin gang når en har ett slikt yrke. Slik er det bare, og vi har hatt en kjempeflott jul. Gleder meg allerede til neste gang vi kan reise på Øya. Kattene stortrives der og når en reiser kan en ikke tro en har 5 katter i bilen. Det er helt stille, og Raggen trøkker nesten i stykker saueskinnet fordi han koser seg slik :) Deilig!

Ha en fortsatt fin jul alle sammen og ett riktig godt nyttår til dere alle!

1 kommentar:

Tinamor sa...

Hei Silje
Vil ønske deg et Godt Nyttår og håper det står bra til. kattene ser ihvertfall ut som at di har det bra, di er bare flotte.Selv om jeg ikke er så flink til å skrive kommentarer så følger jeg med i bloggen din, kjekt å se hvordan det går med kattefamilien din.Det såg veldig koselig ut å feire jul i huset på øya,kan tenke meg det er en egen stemning. Ser frem til å lese mer i bloggen fremover. Klem fra Tinamor